-2000€   na vse sončne elektrarne
-2000€ na vse sončne elektrarne

Razumevanje Primernosti Vaše Strehe za Sončno Elektrarno

Vprašanje, ali je vaša streha primerna za namestitev sončne elektrarne, je ključno, ko razmišljate o prehodu na sončno energijo. Pri tem je treba upoštevati več dejavnikov, ki lahko vplivajo na učinkovitost in izkoristek vaše sončne elektrarne.

Pomembni dejavniki

Usmerjenost in Nagib Strehe

Strehe, usmerjene proti jugu (v severni polobli) ali severu (v južni polobli), omogočajo najboljši izkoristek sončne svetlobe. Idealni nagib strehe je med 20 in 45 stopinj, vendar se lahko sončne elektrarne namestijo tudi na strehe z drugačno usmerjenostjo ali nagibom. Pomembno je, da se pri načrtovanju upošteva optimalno lego strehe glede na smer sonca v vaši geografski regiji.

Sence

Pomembno je preveriti, ali vaša streha ni preveč senčena. Sence z dreves, sosednjih stavb ali drugih ovir lahko zmanjšajo učinkovitost sončnih celic. Prednost imajo strehe, ki so dobro osvetljene skozi ves dan. Včasih je potrebno tudi razmisliti o odstranitvi ovir, ki bi lahko zmanjšale izkoristek sončne elektrarne.

Stanje strehe

Pred namestitvijo je ključno preveriti, ali je vaša streha v dobrem stanju. Dolgoročna naložba v sončno elektrarno zahteva, da je streha primerna za namestitev. Preverite morebitne poškodbe ali puščanja, ki bi lahko zahtevali popravilo. Če obstajajo kakršne koli pomanjkljivosti, je priporočljivo, da se pred namestitvijo opravi temeljito popravilo ali obnova strehe.

Prostor

Preverite, ali na strehi obstaja dovolj prostora za namestitev sončnih modulov. Ovire, kot so dimniki, antene ali druga oprema na strehi, lahko omejijo možnosti namestitve. Če je potrebno, lahko strokovnjaki izvedejo prilagoditve ali optimizacije na strehi, da se zagotovi dovolj prostora za namestitev sončnih panelov.

Pravni predpisi

Preden se lotite namestitve, preverite lokalne pravne predpise in zahteve, ki urejajo namestitev sončnih elektrarn na streho. Upoštevajte morebitne omejitve ali zahteve, ki jih je treba spoštovati. Prav tako je pomembno, da se seznanite s postopki pridobivanja dovoljenj in drugimi administrativnimi izzivi, ki jih lahko predstavlja namestitev sončne elektrarne.

Posvetujte Se z Ekipo Strokovnjakov

Najboljše je, da se posvetujete z ekipo strokovnjakov, ki bo izvedla podrobno oceno izvedljivosti in vam dala natančne informacije glede na vašo specifično situacijo. Pri Gatom smo tu, da vam pomagamo pri vaši odločitvi za sončno energijo. Naša ekipa lahko zagotovi strokovno svetovanje glede optimalne namestitve in izkoristka sončne elektrarne na vaši strehi.

Zaupajo nam tudi velika podjetja

Uspešna partnerstva

Poskrbite za svojo prihodnost,
prihodnost najbližjih in za
prihodnost okolja

Vsaka referenca je zgodba zadovoljstva

Naše reference so zgodba zase

Pri Gatom ne govorimo zgolj o svojih dosežkih, ampak jih pokažemo. Z našo zgodovino izvedbe številnih projektov, kot so sončne elektrarne, toplotne črpalke, talno gretje, IR paneli in klimatske naprave, smo si prislužili zaupanje številnih strank. Za vas to pomeni več kot samo besede. Naši projekti niso le uspešni, temveč prinašajo merljive rezultate in koristi, ki jih lahko preverite spodaj.

Zaupajte nam, da bomo vaš projekt izvedli z izkušnjami, strokovnostjo in zanesljivostjo, ki si ju zaslužite. Pridružite se številnim strankam, ki so že prejemale koristi naših storitev. Stopite v stik z nami danes in odkrijte, kako lahko Gatom naredi razliko za vas.
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  75.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  16 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  82.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  32 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  192.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  12 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  65.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  70.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  71.000
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  16 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  80.000€
 • Sončna elektrarna
  Sončna elektrarna
  12 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  65.000€
Poglejte si vse naše reference
Financiranje in subvencije

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?


Subvencije pridejo in grejo in veliko ljudi jih zamudi. Nima vsak čas, da se vsak dan ukvarja s tem, da išče nove akcije za njihove projekte. Ampak mi vam lahko pomagamo. Sporočite nam kakšne interese imate in sporočili vam bomo, ko pride kakšna subvencija vam v vpoštev.

Poleg tega uredimo za vas celotni postopek subvencije, tako da ste lahko v miru doma in počakate na dobre novice iz naše strani.

Energija, ki je dobra za okolje

Naredite korak k bolj trajnostnemu življenjskemu slogu z našo energijo, ki je prijazna do okolja.
Z našimi rešitvami za obnovljive vire energije boste zmanjšali svoj ogljični odtis in prispevali k ohranjanju čistega okolja za prihodnje generacije.

Investirajte danes, prihranite jutri

Investirajte danes v trajnostno prihodnost in prihranite jutri!

Z našimi sončnimi elektrarnami lahko zmanjšate svojo odvisnost od tradicionalnih virov energije, hkrati pa prihranite denar in zmanjšate svoj ogljični odtis.

Neodvisnost od omrežja

Osvojite neodvisnost. Naša rešitev vam omogoča svobodo, da uživate v zanesljivi oskrbi z energijo ne glede na zunanje pogoje. Ne bodite več vezani na omrežje, saj boste s sončno energijo postali popolnoma samozadostni, kar pomeni večjo varnost in neodvisnost.

Evolucija proti električni mobilnosti

Evolucija proti električni mobilnosti je nepreklicna. Z našimi rešitvami za polnjenje električnih vozil lahko prispevate k zmanjšanju emisij CO2 in izboljšanju kakovosti zraka, obenem pa uživate v udobju in zanesljivosti električne vožnje. Stopite korak naprej in se pridružite revoluciji električne mobilnosti.