-2000€   na vse sončne elektrarne
-2000€ na vse sončne elektrarne

Na koliko časa je potrebno polniti hišno klimo in zakaj?

Redno vzdrževanje klimatskih naprav je ključno za njihovo učinkovito delovanje. Priporočljivo je, da se klimatsko napravo polni s hladilnim plinom vsaj enkrat na leto, predvsem pred začetkom poletne sezone, in to opravi strokovnjak. Pomanjkanje plina lahko povzroči večjo porabo energije, zato je reden servis klime pomemben, vključno z zunanjim pregledom, čiščenjem ter nadzorom delovanja ključnih komponent.

Kdaj in zakaj moram polniti klimo?

Klimatska naprava je danes nepogrešljiv produkt vsakega doma ali delovnega okolja. S svojim delovanjem nam nudi prijetno bivanje, svežino zraka in temperaturo, ki nam najbolj ustreza. Da bo klimatska naprava vedno delovala v svoji najboljši zmogljivosti, pa moramo poskrbeti, da za njo ustrezno skrbimo in jo redno vzdržujemo. Poleg čiščenja, je zelo pomembno, da klimo tudi polnimo s hladilnim plinom, saj s tem skrbimo, da bo naprava učinkovito ter pravilno delovala.

Redni servis

Priporočen redni servis (kamor sodi tudi polnjene klime s hladilnim plinom) za gospodinjske klimatske naprave je vsaj enkrat na leto. Najbolj priporočljivo je, da to opravimo pred začetkom poletne sezone. Pri večjih klimah, ki delujejo neprestano – torej 24ur/dan, pa je treba servis in vzdrževanje opraviti 3-4krat na leto. Ne glede na to, ali govorimo o klimatskih napravah, ki jih uporabljamo v gospodinjstvu, za osebne namene ali so to klime, ki jih uporabljamo v poslovnih prostorih, firmah, je potrebno za njihovo vzdrževanje skrbeti redno.

Postopek čiščenja

Za učinkovito očiščeno zunanjo enoto, je pri postopek čiščenja dobro, da odstranimo ohišje klimatske naprave, saj le tako lahko dostopamo do ventilatorja, kondenzatorja, ki ga je tudi potrebno očistiti. Seveda pred tem napravo vseh nečistoč očistimo površinsko. Pri čiščenju za težje dostopne dele (npr. kondenzatorja), lahko uporabimo čistilno sredstvo, ki je namenjeno in prilagojeno prav tovrstnim zahtevam, torej omogočijo dostopnost težje dostopnih delov.

Poleg čiščenja opravite tudi pregled klimatske naprave

Čiščenje je dobro prepustiti strokovnjaku

Ne smemo pa spregledati dejstva, da je čiščenje zunanje klimatske naprave (zlasti notranjosti naprave) lahko za marsikoga zahtevno opravilo. V tem primeru pa priporočamo, da čiščenje zunanje enote klime prepustimo strokovnjaku, da opravi tovrstno delo. Poleg tega pa lahko ta čas čiščenja izkoristite in namenite še splošnemu pregledu klime, ki je prav tako pomembno za njeno vzdrževanje. Kot smo že omenili, je reden servis s strani pooblaščenega serviserja zelo priporočljiv. Ko pa med letom sami skrbite za redno čiščenje, je pomembno, da se držite napotkov v navodilih, ki ste jih dobili, ko ste kupili klimatsko napravo. V tem primeru bo klimatska naprava lahko dolgo delovala brezhibno, v svoji največji zmogljivosti in tako poskrbela za naše dobro počutje in zagotovila pogoje za zdravo okolje.

Polnjenje klime s hladilnim plinom

Pri polnjenju klimatske naprave s hladilnim plinom, je najprej pomembno, da se opravi pregled hladilnega sistema. Zaradi specifikacij posameznih naprav je priporočljivo, da tovrstno delo opravi strokovnjak. V primeru, da se ugotovi, da je potrebna menjava plina v klimatski napravi, mora serviser uporabljeno hladilno sredstvo prečrpati v za to namenjeno posodo, s čimer se zagotovi, da je plin varno shranjen. Po potrebi se plin menja ali pa se ga le dopolni v klimatsko napravo. Po opravljenem postopku se ponovno preveri tlak plina v napravi. S tem se preveri ali je sistem napolnjen po navodilih s strani proizvajalca klimatske naprave.

Pomanjkanje plina povzroča v večjo porabo

Učinkovitost delovanja klime se z večletno uporabo zmanjša, poveča pa se poraba energije za njeno delovanje. Povečanje porabe energije pa je najpogostejši vzrok v pomanjkanj hladilnega plina v sistemu. Le-ta s časoma počasi pronica v okolje, zato je potrebno, da potencialno puščanje hladilnega plina iz sistema, serviser s tako imenovanim freonskim testerjem to preveri.

Poskrbite tudi za reden servis klime

Redni servis klimatske naprave vključuje zunanji pregled naprave in njenih napeljav, nadzor vijačnih spojev. Pregled torej vključuje nadzor tlaka hladilnega plina in po potrebi polnjenje le-tega. Strokovnjak tudi poskrbi za čiščenje klimatske naprave, torej, čiščenje zračnih filtrov, čiščenje in dezinfekcijo toplotnega izmenjevalnika, dezinfekcijo uparjalnika, pregled in čiščenje zbiralnika za odtoka kondenza iz notranje enote, kontrolo temperature izpihanega zraka notranje enote, hladilnega sistema. Pregleda se tudi delovanje elektromotorjev, kompresorja, ventilatorja in loput klime, delovanje elektronske regulacije, čiščenje maske in pokrova notranje enote. Če je potrebno se zamenja tudi baterija v daljinskem upravljalniku. Opravi se tudi splošno testiranje klimatske naprave.

Zaupajo nam tudi velika podjetja

Uspešna partnerstva

Poskrbite za svojo prihodnost,
prihodnost najbližjih in za
prihodnost okolja

Vsaka referenca je zgodba zadovoljstva

Naše reference so zgodba zase

Pri Gatom ne govorimo zgolj o svojih dosežkih, ampak jih pokažemo. Z našo zgodovino izvedbe številnih projektov, kot so sončne elektrarne, toplotne črpalke, talno gretje, IR paneli in klimatske naprave, smo si prislužili zaupanje številnih strank. Za vas to pomeni več kot samo besede. Naši projekti niso le uspešni, temveč prinašajo merljive rezultate in koristi, ki jih lahko preverite spodaj.

Zaupajte nam, da bomo vaš projekt izvedli z izkušnjami, strokovnostjo in zanesljivostjo, ki si ju zaslužite. Pridružite se številnim strankam, ki so že prejemale koristi naših storitev. Stopite v stik z nami danes in odkrijte, kako lahko Gatom naredi razliko za vas.
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  75.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  16 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  82.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  32 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  192.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  12 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  65.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  70.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  71.000
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  16 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  80.000€
 • Sončna elektrarna
  Sončna elektrarna
  12 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  65.000€
Poglejte si vse naše reference
Financiranje in subvencije

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?


Subvencije pridejo in grejo in veliko ljudi jih zamudi. Nima vsak čas, da se vsak dan ukvarja s tem, da išče nove akcije za njihove projekte. Ampak mi vam lahko pomagamo. Sporočite nam kakšne interese imate in sporočili vam bomo, ko pride kakšna subvencija vam v vpoštev.

Poleg tega uredimo za vas celotni postopek subvencije, tako da ste lahko v miru doma in počakate na dobre novice iz naše strani.

Energija, ki je dobra za okolje

Naredite korak k bolj trajnostnemu življenjskemu slogu z našo energijo, ki je prijazna do okolja.
Z našimi rešitvami za obnovljive vire energije boste zmanjšali svoj ogljični odtis in prispevali k ohranjanju čistega okolja za prihodnje generacije.

Investirajte danes, prihranite jutri

Investirajte danes v trajnostno prihodnost in prihranite jutri!

Z našimi sončnimi elektrarnami lahko zmanjšate svojo odvisnost od tradicionalnih virov energije, hkrati pa prihranite denar in zmanjšate svoj ogljični odtis.

Neodvisnost od omrežja

Osvojite neodvisnost. Naša rešitev vam omogoča svobodo, da uživate v zanesljivi oskrbi z energijo ne glede na zunanje pogoje. Ne bodite več vezani na omrežje, saj boste s sončno energijo postali popolnoma samozadostni, kar pomeni večjo varnost in neodvisnost.

Evolucija proti električni mobilnosti

Evolucija proti električni mobilnosti je nepreklicna. Z našimi rešitvami za polnjenje električnih vozil lahko prispevate k zmanjšanju emisij CO2 in izboljšanju kakovosti zraka, obenem pa uživate v udobju in zanesljivosti električne vožnje. Stopite korak naprej in se pridružite revoluciji električne mobilnosti.