Prijava na e-novice

Image Alt

Talno gretje

NAJBOLJ UDOBEN IN EKONOMIČEN NAČIN OGREVANJA

Talno gretje
Explore the Features

Talno ogrevanje

Talno ogrevanje je zelo popularna oblika ogrevanja različnih prostorov, saj velja za najbolj udobno in ekonomično obliko ogrevanja. Kot manjšo zanimivost omenimo, da so jo sicer v bistveno bolj osiromašeni obliki uporabljali že stari rimljani. Za razliko od radiatorjev in drugih večjih ogrevalnih teles, ki jih ne moremo skriti, je večja prednost talnega ogrevanje prav v zagotavljanju njegove diskretnosti. Namreč vsa napeljave so skrite, kar pomeni, da toplotni učinek tovrstnega ogrevanja samo občutimo, s tem pa v samem procesu ogrevanja ni kvarjen prav noben estetski užitek prostora. Tovrsten ogrevalni sistem ne potrebuje ne kotlovnice, ne dimnika in ogreva prostor dejansko tam kjer je potrebno- torej pri tleh.
a
a
a
Explore the Features

Talno ogrevanje – IR grelne folije INOFILM

Gatom d.o.o. je specializiran ponudnik talnega ogrevanja. IR grelne folije INOFILM prestavljajo vašo idealno rešitev za električno talno ogrevanje. Tanka IR grelna folija je nameščena neposredno pod zgornjo talno oblogo, zato se uporablja za neposredno ogrevanje in navdušuje uporabnike z zelo nizko porabo energije.
 • IR ogrevalna folija je talni sistem z neposrednim ogrevanjem z enakomerno porazdelitvijo toplote po celotni površini (gretje velikih površin). Sodobni infrardeči ogrevalni sistemi so v zadnjem času vse bolj priljubljeni in se uporabljajo predvsem v energetsko učinkovitih hišah. Moderne in sodobne nove stavbe imajo zelo dobre lastnosti toplotne izolacije in talni ogrevalni lahko prostor segrejejo na zahtevano temperaturo tudi pri nizki porabi energije.
 • Infrardeče ogrevalne sisteme je mogoče enostavno, natančno in zelo učinkovito upravljati s sobnimi termostati, ki se nahajajo v posameznih prostorih. Programabilni termostati se lahko krmilijo posamično ali pa se lahko povežejo z izpopolnjenim sistemom za inteligentno upravljanje ogrevanja celotne stavbe. IR grelne folije so nameščene neposredno pod zgornjo talno oblogo. Zahvaljujoč temu je možen zelo hiter prenos toplote v prostor, ob tem pa omejimo neželeno akumulacijo toplote v gradbeni strukturi.

Princip delovanja infrardečega ogrevanja preprosto. Pretvorbo električne energije v toplotno sevanje zagotavljajo IR grelne folije, nameščene pod zgornjo talno oblogo. Sistem se regulira s sobnimi termostati, ki se nahajajo v posameznih prostorih. Stroški nabave električnega talnega ogrevalnega sistema so bistveno nižji od nabavnih cen drugih primerljivih ogrevalnih sistemov. Infrardeče talno ogrevanje nudi kar najugodnejše razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Z načinom sevalnega ogrevanja dosežemo občutek toplotnega ugodja pri temperaturi, nižji za 2 do 3°C, kot pri klasičnem (konvekcijskem) načinu ogrevanja. Na ta način je mogoče prihraniti pomemben del stroškov ogrevanja ob ohranjanju enakega toplotnega udobja (1°C = prihranek približno 6% stroškov ogrevanja). Prihranki pri obratovalnih stroških so doseženi tudi zaradi možnosti učinkovite in zelo natančne regulacije. Natančnost regulacije je glavni dejavnik pri prihranku obratovalnih stroškov ogrevanja in ustvarjanju temperaturno stabilnega okolja.

Uporaba IR grelnih folij zahteva le minimalno povečanje debeline gradbene konstrukcije. Zaradi tega se ti ogrevalni sistemi prednostno uporabljajo pri obnavljanju in rekonstrukciji zgradb. Debelina folije znaša vsega 0,38 mm.

Električni ogrevalni sistemi se lahko uporabljajo kot samostojni glavni vir ogrevanja ali pa kot dodaten vir drugemu obstoječemu ogrevalnemu sistemu. Omenjeno se uporablja predvsem v starejših stavbah, kjer niso potrebni posegi v  obstoječi ogrevalnega sistema. Tako zagotovimo ogrevanje talnih površin in bistveno boljše toplotno udobje v posameznem prostoru.

Infrardeče ogrevanje oddaja toplotno sevanje, kar je enako naravnemu infrardečemu sevanju, ki ga oddaja sonce. Elektromagnetni valovi toplotnega sevanja prehajajo skozi zrak brez toplotnih izgub. Ta energija se pretvori v toploto šele, ko zadene površino človeškega telesa ali ko trdi ob trdno oviro. Zrak v prostoru se segreje šele naknadno.

Način delovanja infrardečega ogrevanja je preprost, električno energije pretvorimo v toplotno sevanje z uporabo IR grelnih folij, nameščene pod zgornjo talno oblogo. Zahvaljujoč svoji enostavnosti je električni ogrevalni sistem praktično brez težav in brez vzdrževanja. Pod običajnimi pogoji znaša življenjska doba celotnega sistema 30 let ali več.

Zahvaljujoč proizvajanju toplote na mestu porabe so stroški proizvodnje toplote minimalni. Z neposrednim  prenosom se toplota ne izgubi.

Toplotno udobje je pogojeno z učinkovitim prenosom in distribucije toplote. S tega vidika predstavljajo IR ogrevalni sistemi nadstandardni način ogrevanja. Najbolj ugoden je sistem z največjo ogrevalno površino. Temperatura površine ogrevanih tal je lahko le nekoliko višja od zahtevane temperature okolice. Z uporabo IR ogrevalnih folij lahko ogrevamo velike površine z nizko močjo. Hitrost ogrevanja je nadstandardna, prav tako enakomerna porazdelitev temperature v prostoru.

IR grelne folije so nameščene neposredno pod zgornjo talno oblogo Zahvaljujoč temu nikakor ne motijo ​​celotnega videza prostora in omogočajo maksimalno izrabo celotnega prostora.

IR grelne folije so s priključnimi žicami priključene na standardno električno omrežje 230V / 50Hz. Vgradnja električnih grelnih folij se izvede brez potrebe po “mokrem postopku”. Preprosta in hitra namestitev zmanjša stroške električne inštalacije in skrajša celotni čas gradnje.

IR grelne folije odpravljajo stroške z vzdrževanjem (čiščenje dimnika, nastavitve delovanja in čiščenje plinske ali oljne peči, popravila inštalacij, menjave ventilov …) kot je to pri prisotno pri konvekcijskem ogrevanju.

Grelni element IR folije je tanka ogljikova plast, ki predstavlja električni upor, ki se segreje, ko skoznjo prehaja električni tok. IR grelne folije so priključene na el. omrežje (230 V). Ker ogljikova plast pokriva tako rekoč celotno površino grelne folije, je celotna folija vir sevalne toplote. Sevalna toplota najprej segreje trdno oviro in šele nato zrak v prostoru. Prav tako ogreva površino človeškega telesa in delno prodre globlje v telo. To naravno infrardeče sevanje blagodejno vpliva na človeško telo.

 

Ifrardeča metoda prenosa toplote je zelo učinkovita metoda ogrevanja, pri kateri se vsa električna energija skoraj brez izgub pretvori v toplotno sevanje. Toplotno sevanje je najbolj naraven način prenosa toplote (na enak način se toplota s sonca prenese na Zemljo v naravi). Pri načinu sevalnega ogrevanja človek zabeleži enako toplotno udobje pri temperaturi, ki je nižja za 2 do 3 stopinje, kot pri načinu konvekcijskega ogrevanja (radiatorji s toplo vodo), kar pomeni znaten prihranek pri obratovalnih stroških. Ker se za ogrevanje na velikih površinah uporabljajo električne grelne folije (grelna površina je, če je mogoče, največja možna talna površina), je mogoče ta območja ogreti na minimalno temperaturo, hkrati pa ohranjati visoko udobje uporabnika.

Preprosto sami namestite talno gretje, izdelke, ki jih potrebujete enostavno naročite v naši spletni trgovini in jih namestite sami. Zahvaljujoč preprostemu sistemu polaganja jih je mogoče hitro in enostavno namestiti.

Preverite naša navodila za namestitev in oglejte si vse potrebne korake in pojasnila, ki so potrebni za vgradnjo električnega sistema talnega ogrevanja.

Explore the Features

Talno ogrevanje – sistem z električnimi grelnimi mrežami

Gatom d.o.o. je specializiran ponudnik talnega ogrevanja. Fleksibilne električne grelne mreže prestavljajo vašo idealno rešitev za električno talno ogrevanje. Tanka električna grelna mreža navduši tudi z zelo nizko porabo energije.
Izvedite več in pošljite poizvedbo ter pridobite neobvezujočo ponudbo.
 • električne grelne mreže so idealne za prenove in predelave vaših prostorov zaradi prilagodljive uporabe ter hitre in enostavne vgradnje
 • optimiziran, le 4 mm debela mreža predstavlja nizkotemperaturni sistem ogrevanja in omogoča  nadzor temperature neposredno pod zgornjo talno oblogo
 • uporaba za ogrevanje tal pod praktično vsemi vrstami podlag (ploščice, marmor, parket laminat, tapison …)
 • primeren je za kopalnice, kuhinje, dnevne in poslovne prostore ter zimske vrtove
 • uporablja se lahko na vseh podlogah, primernih za ploščice (beton, estrihi, polistirol, iverne plošče …)
 • omogoča prilagodljivo porazdelitev mreže tudi za zahtevnejše tlorise ( se položi samo na določenem delu prostora ali pa po celotnem prostoru).
 • cenovno ugoden glede porabe zaradi nizke priključne obremenitve in velike površine toplotnega sevanja
 • sistem brez obrabe in brez vzdrževanja
 • nudi površinsko ogrevanje, ki je zdravo in ekonomično
 • cenovno ugoden pri porabi zaradi nizke priključne obremenitve in velike površine toplotnega sevanja
 • hitro ogreje talne površine
 • idealno tudi za ogrevanje prostorov kot dodatni vir ogrevanja in ogrevanje zimskega vrta
 • dolga življenjska doba zahvaljujoč visokokakovostnim materialom in skrbnemu nadzorom kakovosti
 • 10-letna garancija

Preprosto sami namestite talno gretje, izdelke, ki jih potrebujete enostavno naročite v naši spletni trgovini in jih namestite sami. Zahvaljujoč preprostemu sistemu polaganja jih je mogoče hitro in enostavno namestiti.

Preverite naša navodila za namestitev in oglejte si vse potrebne korake in pojasnila, ki so potrebni za vgradnjo električnega sistema talnega ogrevanja.

a
a
Explore the Features

Talno ogrevanje – sistem z aluminijaste grelnimi preprogami

Gatom d.o.o. je specializiran ponudnik talnega ogrevanja. Aluminijaste grelne folije prestavljajo vašo idealno rešitev za električno talno ogrevanje za suhe prostore. Aluminijasta grelna preproga je idealna za ogrevanje manjših prostorov in je enostavna za polaganje. Izvedite več in pošljite poizvedbo ter pridobite neobvezujočo ponudbo.
 • aluminijaste grelne preproge so idealen za prenovo vaših prostorov zaradi prilagodljive uporabe ter hitre in enostavne vgradnje
 • je izredno tanka, cenovno ugodna in hitro nameščena
 • plavajoča namestitev neposredno pod talno oblogo brez lepila ali polnila
 • v zelo kratkem času od vklopa ustvari prijeten občutek toplote
 • celovita in enakomerna porazdelitev toplote in enostaven nadzor temperature
 • primerna za ogrevanje tal pod laminatom, vinilom ali parketom
 • enostavno se prilagodi vašim prostorskim pogojem in omejitvam
 • 10 let garancije
 • primerno za namestitev samo v suhih prostorih
 • regulacija preko termostata s talnim senzorjem
 • idealna rešitev za ogrevanje majhnih prostorov
 • delovna napetost AC230V / 50Hz
 • hladni priključni vod 1 x približno 2,50 m
 • najmanjša temperatura vgradnje 5 ° C
 • lahko se položi na dodatno izolacijo za boljše odvajanje toplote navzgor
 • namestitev neposredno na zvočno izolacijo tal (predpogoj), da se ugnezdi
 • želeno končno prevleko (parket, vinil ali laminat) položimo neposredno na položeno grelno preprogo
 • 10-letna garancija

Preprosto sami namestite talno gretje, izdelke, ki jih potrebujete enostavno naročite v naši spletni trgovini in jih namestite sami. Zahvaljujoč preprostemu sistemu polaganja jih je mogoče hitro in enostavno namestiti.

Preverite naša navodila za namestitev in oglejte si vse potrebne korake in pojasnila, ki so potrebni za vgradnjo električnega sistema talnega ogrevanja.

Explore the Features

Zunanje ogrevanje

Grelni kabli za taljenje snega in ledu se uporabljajo za zunanje ogrevanje dvorišč, pločnikov, pohodnikov površin, dovozih, stopniščih... Zaradi njihove zunanje uporabe so odporni na UV, imajo še dodatno mehansko zaščito in so bistveno močnejši.
Na voljo sta dva sistema za zunanje ogrevanje; za vgradnjo pod tlakovce in beton ter za vgradnjo pod asfalt.
a
Explore the Features

BESEDILO

Prenesite navodila Z veseljem vas bomo nudili tehnično podporo in pomoč z informacijami glede montaže. Povprašajte za neobvezujočo ponudbo. Imamo strokovno usposobljeno mrežo izvajalcev talnega ogrevanje in vam lahko ponudimo tudi neobvezujočo ponudbo z rešitvijo prilagojeno vašim potrebam, vključno s svetovanjem ter strokovno in profesionalno montažo