fbpx

Pretplatite se na e-vijesti

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu IR panelov?

Kako izbrati ustrezne IR panele?

Definitivno se je najprej treba pozanimati iz kod izvira poreklo panelov, se pravi kje je proizvodnja IR panelov in iz kakšnih materialov so sestavljeni. Definitivno po dolgoletnih izkušnjah lahko rečemo, da namenite veliko pozornost panelom, ki so narejeni iz keramike, ter IR panelom, ki so izdelani iz mikro hrapave grobe površine na sprednji strani, saj smo pri teh izvedbah zaznali vrsto napak, ki se kažejo v razpokah na samem IR panelu, luščenju, in razpadu samega panela. Veliko pozornost namenite tudi modelom z prepoznavnim okvirjem, ki tudi določeni modeli lahko povzročajo odstopanje sprednje strani od okvirja.

Pred nakupom se obvezno pozanimajte o kakovosti, naši strokovnjaki vam lahko pri tem z veseljem brezplačno pomagajo.

Svetovalec dovolj ve o produktih, ki jih prodaja?

Svetovalec, ki se ukvarja že vrsto let z ogrevanjem vam mora jasno in nedvoumnu razložiti in definirati poreklo IR panela, ter razložiti zgradbo panela, ter iz kakšnih materialov je sestavljen srce panela, to je grelni element. V kolikor odgovori niso prepričljivi in suvereni velja nameniti dodatno pozornost pri nakupu.

Kaj pa cena?

Še vedno velja rek, da nismo tako bogati, da bi kupovali poceni. Povprečna vrednost kakovostnih panelov za okoli 900 W panel je okoli 350€, prevelik odklon od te cene lahko pomeni slabo kakovost IR panela. Nizkocenovni paneli se začnejo tudi že pri 70€, vendar zelo odsvetujemo nakup, saj gre za praktično stran vržen denar.

Kako izbrati kakovosten IR panel?

Odgovor je jasen, najboljši so IR paneli, ki so narejeni iz enega dela , ter so izdelani iz gladke površine, ki je barvana z gladkim peskom. Kompaktnost izdelave in zadnja zelo izolirana stran omogoča, da IR valovanje energije usmerimo izključno v prostor in ne na hrbtno stran stene ali stropa. Kakovosten najboljši IR panel bo imel tudi daljšo garancijsko dobo, kar pomeni, da je stranka vrsto let mirna in nima težav z vzdrževanjem svojega IR ogrevalnega sistema.

Življenjska doba kakovostnih IR panelov je v povprečju dva krat daljša kot pri panelih slabe kakovosti. Najboljši IR paneli bodo služili stranki tudi do 30 let. Le to pomeni brezskrbni prihranek in varčevanje na dolgi rok.

Najpogostejši vzrok, da priteče voda iz naše naprave je, da se zamaši cev za odtok kondenzata. Do zamašitve pride iz različnih vzrokov, kot na primer ta, da zamašitev povzroči prisotnost mulja, plesni, razna umazanija in podobno. Najučinkovitejše odprava tovrstne napake je, da se zamaške iz odtoka kondenzata odstrani  z uporabo vakuma.

Med drugimi možnimi vzroki je lahko tudi poškodovana odtočna posoda. Do tega pride zaradi dolgotrajne uporabe otočne posode ali se le-ta poškoduje in voda tako ne more pravilno odtekati. V tem primeru je potrebno otočno posodo zamenjati. V primeru, da se poškoduje črpalka za kondenzat in zaradi tega voda ne črpa pravilno ali sploh ne deluje, v tem primeru je potrebno, da kontaktirate strokovnjaka, da vam črpalko popravi ali jo zamenja z novo.

Možni drugi vzroki so tudi prenizka vsebnost hladilnega plina v sistemu, slaba namestitev klimatske naprave (npr. izvrtana luknja ni pod primernim kotom), klimatska naprava ni iz kakovostnih materialov, slaba izolacija freonskega cevovoda in tako dalje.

Projektiranje in montaža IR panelov

Kakovostne izvedba IR ogrevanja pride močno do izraza,  v kolikor je projektirana skupna moč v prostoru pravilno določena. Strokovnjaki na področju IR ogrevanja moramo pripisati prostoru zadostno število in električne moči posameznih plošč. V kolikor so moči podcenjene ne pride do izraza kvaliteta IR ogrevanja in posledično lahko na tehnologijo vrže slabo luč, kar pa definitivno ni pravično. V kolikor stranka izbira sistem sama oziroma želi prihraniti pri investiciji je rezultat delovanja sistema hitro pokazatelj slabega  pristopa v projekt.  Da pridemo do popolne izkušnje IR ogrevanja je torej najbolje, da stranka izbere celovito strokovno svetovanje, projektiranje, montažo pri enem ponudniku, ki že ima reference.

Prednosti kakovostnih panelov

  • IR paneli delujejo takoj. Občutek toplote je takojšen in tudi prostor ogrejejo v nekaj minutah ob ustrezni moči sistema.
  • Ogrevanje z IR paneli je tiho. Povsem tiho, nobenih ventilatorjev,pokanja, prižiganje peči, toplotne črpalke.
  • 90 % manj prahu. IR ogrevanje bo pripomoglo k drastičnemu zmanjšanju prahu, saj takšno ogrevanje ne povzroča vrtinčenja prahu v vašem domu.
  • IR ogrevanje je človeka najboljši način ogrevanja, saj najbolje posnema naravno segrevanje (t.j. sevanje). To je tudi razlog, zakaj IR panele uporabljajo že dolga leta v zdravstvenih ustanovah(v inkubatorjih), domovih za ostarele ter drugih nadstandardnih javnih institucijah. Zelo hitro občutimo toploto in prostor jo dolgo zadrži. Toplota je zaradi sevanja enakomerno razporejena, tako da ne pride do temperaturnih razlik v prostoru.
  • IR ogrevanje je ekološka in trajnostna rešitev ogrevanja. Seveda v primeru, če električno energijo pridobivate iz obnovljivih virov. Proizvodnja IR panelov ima nizek ogljični odtis, saj je v povprečju za izdelavo IR panelov potrebno le 50 kg surovin, večina od teh lahko recikliramo in ponovno uporabimo.
  • Življenjska doba IR panelov je lahko 50 let. Prav tako lahko podaljšajo življenjsko dobo objekta.
  • Tehnologija IR panelov ne oddaja elektrosmoga.
  • IR paneli ne potrebujejo servisa ali vzdrževanja, saj nimajo zapletene tehnologije.
  • Montaža IR panelov je zelo hitra in precej enostavna in vam ni potrebno bistveno posegati v prostor (rušenje, vrtanje, itd.). Vseeno priporočamo, da IR panele montira usposobljena ekipa.
  • IR panele lahko upravljate preko mobilnega telefona, prav tako lahko nastavite drugačno temperaturo za vsak prostor posebej.
  • IR ogrevanje odpravi pogoje za plesen in pretirano vlažnost, kar sočasno reši tudi druge povezane težave.
  • Nizki stroški IR ogrevanja. Z IR paneli lahko prihranite tudi do 60% pri stroških ogrevanja! Če denimo letno namenite za ogrevanje na kurilno olje cca. 3000 €, je lahko vaš račun znižan za kar 1800 €. V 25 letih to nanese 45.000 prihranka!
  • Dostopna investicija, saj je možen postopen prehod na IR panele. Npr. najprej lahko z IR paneli začnete ogrevati kopalnico, kasneje, dnevno sobo, potem kuhinjo, itd. Pri drugih tehnologijah ogrevanja to ni možno. Poleg tega ne potrebujete kurilnice in dimnika (pridobite dodaten prostor za shrambo?) in je zatorej investicija tudi iz tega vidika nižja.
  • IR paneli so estetska rešitev ogrevanja. Ali jih ne boste opazili ali pa bodo dodali estetski videz vašim prostorom z inovativno izbiro barv in oblik. Lahko jih uporabite kot sliko ali celo ogledalo.

Zakaj izbrati IR panele Ekowerm?

Po 10 letnih izkušenj in testiranj svetovnih proizvajalcev IR panelov lahko zagotovo potrdimo, da je  model Ekowerm z delnim lastnim razvojem najboljša izbira za nakup IR ogrevanja, saj je naš edini model s katerim nismo imeli popolnoma nobenih težav in so umeščeni že v več kot 1000 objektov po Sloveniji in Hrvaški. Z izbiro produkta Ekowerm naročnik pridobi zanesljiv sistem za naslednjih več kot 20 let in je daleč najbolj racionalna odločitev.

<
This site is registered on wpml.org as a development site.