-2000€   na vse sončne elektrarne
-2000€ na vse sončne elektrarne

Talno ogrevanje: Učinkovita in udobna izbira za vaš dom

Pri iskanju optimalnega ogrevalnega sistema za vaš dom se pogosto znajdemo pred številnimi možnostmi. Vendar pa talno gretje izstopa kot ena izmed najučinkovitejših in najbolj udobnih izbir, ki prinaša številne prednosti, ki jih velja raziskati.

Zakaj bi sploh imel talno gretje?

Pozitivne lastnosti talnega gretja

Talno gretje je odlična izbira za vaš dom. Ni le učinkovito, temveč tudi prinaša številne druge koristi. Ena izmed njih je, da pri tej vrsti ogrevanja ni intenzivnega dvigovanja prahu, saj se zrak v prostoru kroži počasneje. Poleg tega omogoča večje toplotno ugodje, saj se temperatura sevanja zniža, kar pomeni, da lahko pri enakem občutku udobja v prostoru vzdržujemo nižjo temperaturo. To pa posledično prinese tudi dodatne prihranke pri stroških ogrevanja. Talno gretje omogoča tudi boljšo izkoriščenost alternativnih virov energije, kot so toplotne črpalke in sončna energija. Prav tako je treba omeniti, da stenska in stropna instalacija omogoča tako ogrevanje kot hlajenje po istih ceveh, kar je dodaten plus.

Učinkovitost talnega gretja

Za dosego enakega udobja v prostoru je pri talnem gretju potrebno le okoli 1,5 stopinje nižjo temperaturo kot pri ogrevanju z radiatorji. Sodobni ogrevalni sistemi, kot so toplotne črpalke in solarni sistemi, imajo pri nižjih temperaturah vode za ogrevanje veliko boljši izkoristek, kar pripomore k večji učinkovitosti ogrevanja. Poleg tega talno gretje zmanjšuje količino prahu v stanovanju, saj ne dviguje prašnih delcev tako intenzivno kot radiatorsko ogrevanje. Če razmišljate o najbolj varčnem načinu ogrevanja stanovanja, je talno gretje zagotovo vredno razmisliti.

Omejitve in rešitve

Kot pri vsakem ogrevalnem sistemu, ima tudi talno gretje svoje omejitve. Pri sanaciji stanovanja ali hiše je potreben večji poseg kot pri radiatorskem ogrevanju, kar lahko poveča strošek investicije. Prav tako je za učinkovito in udobno talno gretje potrebna dobra regulacija, kar lahko dodatno poveča strošek investicije. Kljub temu pa lahko te omejitve uspešno rešimo, na primer z uporabo kombinacije stenskega gretja in ustrezno regulacijo sistema.

Cena in končna misel

Če vas zanima cena talnega gretja z montažo, se giblje okoli 20 EUR na m2 za klasično izvedbo. Kljub temu je treba upoštevati, da najcenejša investicija ni nujno najboljša dolgoročna izbira. Pomembno je, da pri izbiri ogrevalnega sistema upoštevate vse dejavnike in se odločite za rešitev, ki bo najbolje ustrezala vašim potrebam in pričakovanjem glede udobja, učinkovitosti ter dolgoročnih stroškov.

Zaupajo nam tudi velika podjetja

Uspešna partnerstva

Poskrbite za svojo prihodnost,
prihodnost najbližjih in za
prihodnost okolja

Vsaka referenca je zgodba zadovoljstva

Naše reference so zgodba zase

Pri Gatom ne govorimo zgolj o svojih dosežkih, ampak jih pokažemo. Z našo zgodovino izvedbe številnih projektov, kot so sončne elektrarne, toplotne črpalke, talno gretje, IR paneli in klimatske naprave, smo si prislužili zaupanje številnih strank. Za vas to pomeni več kot samo besede. Naši projekti niso le uspešni, temveč prinašajo merljive rezultate in koristi, ki jih lahko preverite spodaj.

Zaupajte nam, da bomo vaš projekt izvedli z izkušnjami, strokovnostjo in zanesljivostjo, ki si ju zaslužite. Pridružite se številnim strankam, ki so že prejemale koristi naših storitev. Stopite v stik z nami danes in odkrijte, kako lahko Gatom naredi razliko za vas.
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  12 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  65.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  70.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  71.000
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  13 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  75.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  16 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  82.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  32 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  192.000€
 • Sončna elektrarna
  Inštalacijska moč
  16 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  80.000€
 • Sončna elektrarna
  Sončna elektrarna
  12 kW
  Življenska doba
  40+ let
  Prihranek v 10 letih:
  65.000€
Poglejte si vse naše reference
Financiranje in subvencije

Kako lahko pridete do subvencije za vaš projekt?


Subvencije pridejo in grejo in veliko ljudi jih zamudi. Nima vsak čas, da se vsak dan ukvarja s tem, da išče nove akcije za njihove projekte. Ampak mi vam lahko pomagamo. Sporočite nam kakšne interese imate in sporočili vam bomo, ko pride kakšna subvencija vam v vpoštev.

Poleg tega uredimo za vas celotni postopek subvencije, tako da ste lahko v miru doma in počakate na dobre novice iz naše strani.

Energija, ki je dobra za okolje

Naredite korak k bolj trajnostnemu življenjskemu slogu z našo energijo, ki je prijazna do okolja.
Z našimi rešitvami za obnovljive vire energije boste zmanjšali svoj ogljični odtis in prispevali k ohranjanju čistega okolja za prihodnje generacije.

Investirajte danes, prihranite jutri

Investirajte danes v trajnostno prihodnost in prihranite jutri!

Z našimi sončnimi elektrarnami lahko zmanjšate svojo odvisnost od tradicionalnih virov energije, hkrati pa prihranite denar in zmanjšate svoj ogljični odtis.

Neodvisnost od omrežja

Osvojite neodvisnost. Naša rešitev vam omogoča svobodo, da uživate v zanesljivi oskrbi z energijo ne glede na zunanje pogoje. Ne bodite več vezani na omrežje, saj boste s sončno energijo postali popolnoma samozadostni, kar pomeni večjo varnost in neodvisnost.

Evolucija proti električni mobilnosti

Evolucija proti električni mobilnosti je nepreklicna. Z našimi rešitvami za polnjenje električnih vozil lahko prispevate k zmanjšanju emisij CO2 in izboljšanju kakovosti zraka, obenem pa uživate v udobju in zanesljivosti električne vožnje. Stopite korak naprej in se pridružite revoluciji električne mobilnosti.